4 voordelen van bulkaankopen

In de winkel moet je eigenlijk altijd kiezen tussen welke verpakkingsgrootte je wil. Ga je voor de eenpersoonsverpakking omdat je deze avond alleen voor jezelf kookt? Of ga je voor de familieverpakking om je voordeel om te halen? Ik weet dat die keuze moeilijk is en daarom zal ik hieronder 4 redenen geven waarom je beter bulkaankopen kan doen. 

Goedkoper per eenheid 

Bulkaankopen zijn altijd goedkoper per eenheid. Dit is het grote voordeel van het kopen van artikelen in bulk. Als je dezelfde hoeveelheid van een product zou gebruiken met een aantal kleine verpakkingen ben je duurder uit dan dat je de grote verpakking koopt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een voedselpakket van Megafoodstunter. Je krijgt bijvoorbeeld 9 kilo kip voor €29,- mee. Terwijl je in de supermarkt voor dezelfde hoeveelheid aan enkel verpakte kipfilets ongeveer €112,- zou betalen. Dit ongelofelijke verschil komt natuurlijk doordat ik de twee uiterste heb vergeleken. De enkel verpakte kipfilets zijn per stuk de duurste. En al het voedsel van Megafoodstunter is per eenheid niet normaal goedkoop. Maar je snapt het punt wat ik probeer te maken.  

Genoeg voorraad 

Als u je in bulk koopt, betekent dit dat je bijna nooit zonder een bepaald product komt te zitten. Hierdoor is de kans kleiner dat je onverwacht naar de winkel moet, wat meestal de reden is voor impulsaankopen die je weer geld kosten. 

Milieuvriendelijker  

Inkoop in bulk is milieuvriendelijker. De meeste bulkaankopen hebben namelijk veel van het product in één grote verpakking zitten. Wanneer je dezelfde hoeveelheid van dat product zou gebruiken maar dan met meer kleinere verpakkingen zal de hoeveelheid plastic die je weggooit aanzienlijk meer zijn. Door grote verpakkingen te kopen leef je dus milieuvriendelijker.  

Minder winkelbezoeken 

Groot inkopen betekent minder reizen naar de winkel. Met voldoende voorraad bij de hand, wordt het gemakkelijker om winkelbezoeken te spreiden. Dit komt namelijk omdat je minder vaak een spoedrit naar de winkel hoeft te maken. Het fijne van minder ritjes naar de winkel is natuurlijk de besparing van tijd en benzine.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *