3 tips bij financiering van funderingsonderzoek

Als je in een van de grote steden in Nederland woont, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met funderingsproblemen. Vooral in regio Rotterdam is de funderingsproblematiek dramatisch. Veel huizen moeten funderingsonderzoek en funderingsherstel doen. Dit is een aardige investering en daarom is een goede financiering essentieel. Ontdek een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het financieren van jouw funderingsherstel.

Subsidie voor funderingsonderzoek

In sommige gemeentes zijn er subsidies beschikbaar gesteld die kunnen bijdragen aan het financieren van funderingsonderzoek en -herstel. Neem eens een kijkje op de website van de gemeente en verdiep je in het soort subsidie en de voorwaarden die hieraan gesteld zijn. Zeker voor funderingsonderzoek zijn er mogelijkheden. Funderingsonderzoek is noodzakelijk om te kijken hoe het gesteld is met de fundering. Zijn er problemen? En zo ja, binnen hoeveel tijd moeten deze problemen opgelost worden voordat er ernstige schade optreedt.

Mobiliseer je buren

Onder het mom samen sta je sterker dan alleen, kun je inventariseren of jouw buren gezamenlijk een funderingsonderzoek of funderingsherstel willen laten uitvoeren. Hierdoor kun je de kosten delen en wordt het niet alleen voordeliger, maar ben je ook in een keer van al het gedoe af. Het mobiliseren van je buren is echter wel een zware opgave, niemand zit namelijk te wachten op een flink bedrag investeren in zijn of haar fundering. Het Funderingshuis uit Rotterdam kan je helpen om je buren mee te krijgen.

Maak een schatting van het funderingsherstel

Door een inschatting te maken van de kosten van een funderingsonderzoek en een funderingsherstel weet je waar je aan toe bent. Je weet wat je kunt verwachten en kunt contact opnemen met de bank om een regeling te treffen. Online vind je een schatting van de kosten. Dit is wel slechts een indicatie, maar kan je al flink helpen. Na het funderingsonderzoek kan een complete offerte worden opgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *