3 redenen om een incassobureau in te schakelen bij wanbetalers

Bij ondernemen horen risico’s. Een van die risico’s is dat je vroeg of laat te maken krijgt met een wanbetaler. Zelfs al bel je, e-mail je of stuur je een vriendelijke herinnering, de debiteur betaalt niet. Erg frustrerend! Je kunt hier zelf tijden achterna gaan, of kiezen voor een incassobureau. In dit artikel lijsten we drie redenen op waarom kiezen voor een incassobureau een goed idee is.

1.    Zelf wanbetalers opsporen is tijdrovend

Laten we eerlijk zijn – als ondernemer heb je wel wat beters te doen dan wanbetalers steeds te mailen, bellen én hiervan de documentatie bij te houden. Hierdoor kun je je tijd minder investeren in je belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Een incassobureau inschakelen zorgt ervoor dat jij peace of mind hebt. Zij regelen de betaling, jij kunt je focussen op je werkzaamheden. Een incassobureau documenteert elk contact dat ze hebben of initiëren met de wanbetaler. Dit is erg belangrijk mocht je ooit de wanbetaler willen aanklagen. Ook niet onbelangrijk om te weten: een incassobureau kent de wetgeving omtrent geld innen. Als je dit zelf doet, moet je goed oppassen dat je de wetgeving niet overtreedt – dan kan een wanbetaler jou aanklagen!

2.    Expertise en middelen die jij niet hebt

Elk beroep heeft eigen expertise. Een incassobureau kan snel en efficiënt je schulden innen omdat ze dit dag in, dag uit doen. Bovendien beschikken ze over middelen waar jij moeilijker/niet van gebruik kunt maken. Zo hebben ze toegang tot allerlei databanken en kredietrapportage tools, waarmee ze een wanbetaler makkelijker kunnen opsporen. Indien nodig, kunnen ze ook een deurwaarder inzetten.

3.    Profiteer van rechtsbescherming

Zoals hierboven al vermeld, kan je zelf aangeklaagd worden als je per ongeluk een wet overtreedt bij het (proberen te) innen van je geld. Sommige wanbetalers kennen deze wetten immers heel goed en gebruiken ze om niet te moeten betalen. Met een incassobureau profiteer je van rechtsbescherming; het incassobureau kent de wetten en kan je zo beschermen tegen juridische risico’s.

Wij wensen je veel succes en hopen dat je snel het geld terugkrijgt van je wanbetalers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *